Skip to main content

Wat is Sportmassage?

 

Definitie: Sportmassage is het toepassen van een complex van handgrepen op een (ontbloot en) ontspannen lichaamsdeel van een gezonde sportbeoefenaar met het doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van het sporten weg te nemen of deze zo min mogelijk te doen voelen. Masseren omvat echter veel meer. Massage is het geven van mechanische prikkels op het lichaam, die op hun beurt weer reacties in het lichaam teweeg brengen. Deze reacties leiden tot herstel van het evenwicht in het lichaam. Sportmassage kan toegepast worden voor, tijdens of na het sporten (training dan wel wedstrijd).

– Vooraf wordt een stimulerende massage gegeven, zodat het lichaam klaar is om optimaal te presteren.
– Tijdens het sporten kan het prettig zijn om specifieke spiergroepen even rustig te masseren, zodat daarna weer verder gegaan kan worden met presteren. Het accent licht op ontspanning.
– Na het sporten is het doel de versnelde afvoer van afvalstoffen en ontwatering van de spieren. Hiermee wordt het herstel bevorderd, eventuele spierpijn voorkomen en en de hersteltijd wordt verkort. Het lichaam wordt daardoor beter voorbereid op een volgende inspanning. Ook hier ligt het accent op ontspanning.

Uiteraard kunt bij ons ook terecht voor een sportmassage. De kosten bedragen € 32,50 per 25 minuten.

Bent u op zoek naar een origineel cadeau? Schaf dan nu een cadeaubon aan voor een sportmassage van 25 minuten.

Call Now ButtonMaak direct een afspraak